Hoe voeg ik een e-mail adres toe in Outlook ?

Om een e-mail adres toe te voegen in Outlook 2010 dient u de volgende stappen te doorlopen.

 

1. Start Outlook op

2. Kies voor Bestand en druk hier op 'Account toevoegen'.

 3. U krijgt nu een scherm te zien, zoals hieronder, waar u de keuze heeft om de server instellingen of extra servertypen handmatig te configureren, selecteer deze optie zoals in de afbeelding te zien is en druk op volgende.

4. In scherm wat u nu voor u heeft, heeft u 4 keuzes waarvan u de eerste dient te hebben. Deze keuze heet 'Internet-e-mail' en met deze keuze kunt u verbinding maken met uw POP- of IMAP-server om e-mailberichten te verzenden en te ontvangen. Druk hierna op volgende.

 

5. Hierboven is het scherm waar u de instellingen dient in te stellen, hieronder een uitleg van de instellingen die u in deze afbeelding ziet.

 • Gebruikersgegevens
  • Naam: Dit is de naam die u aan uw mail-box wilt geven zodat het voor u overzichtelijk in het programma is.
  • E-mailadres: Dit is het e-mailadres wat u wilt toevoegen
 • Servergegevens
  • Type Account: U kunt hier kiezen voor IMAP of POP3. Wij raden IMAP aan omdat hierbij de mail op de server blijft.
  • Server voor inkomende e-mail: Dit is de server waarmee u verbind om uw e-mails op te halen. Pas de server aan van mail.uwdomein.nl naar uw eigen domeinnaam. Bijvoorbeeld mail.flexwebhosting.nl.
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Uw/onze server voor uitgaande e-mail kunt u alleen gebruiken wanneer u internet provider 'poort 25' voor externe mailservers toestaat. Mocht u Internet Provider 'poort 25' open hebben staan dan kunt u dezelfde server gebruiken als degene die u voor inkomende e-mail heeft ingesteld, dus mail.uwdomein.nl. Mocht uw internet provider 'poort 25' hebben dichtstaan dan dient u de mailserver van uw Internet provider te gebruiken. U kunt hiervoor contact opnemen met uw provider, tevens staat het ook vaak op de website van uw provider.
 • Aanmeldingsgegevens
  • Gebruikersnaam: Hier dient u uw complete e-mailadres in te stellen. Bijvoorbeeld voorbeeld@flexwebhosting.nl
  • Wachtwoord: Hier dient u het wachtwoord in te stellen wat u zelf bedacht heeft toen u het betreffende e-mail adres in uw hostingpakket heeft aangemaakt. Dit is dus geen wachtwoord die wij hebben aangemaakt en wordt niet door ons bewaard. Noteer deze dus ergens goed!
 • Beveilig-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: Deze optie dient uit te staan, wanneer deze aan staat zal uw mailadres niet werken!

6. Deze stap is enkel voor wanneer uw internet provider 'poort 25' open heeft staan en u onze mailserver gebruikt om mails te versturen, indien dit niet het geval is, sla deze stap dan over en ga door naar de volgende stap.

Klik op 'Meer instellingen' en ga naar het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'. Selecteer in scherm 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' en vink 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail'.

7. Klik op 'Meer instellingen' en ga naar het tabblad 'Geavanceerd' (u bent al in dit scherm als u de vorige stap wel heeft doorlopen) en controleer ook of de 'Uitgaande e-mail (SMTP)' op 'poort 25' staat en geen versleutelde verbinding gebruikt.

8. U kunt nu op 'Ok' drukken en op 'Volgende' en 'Voltooien'. U heeft uw e-mail account nu goed ingesteld als u succesvol een testbericht hebt kunnen versturen.